کد خبر: ۳۴۳۸۵
۱۳:۲۷ -۰۶ مهر ۱۴۰۰

آنچه باید درباره واکسیناسیون کودکان و نوجوانان بدانیم/ واکسن مناسب سنین ۳ تا ۱۷ سال

انجام واکسیناسیون کودکان و نوجوانان در برخی از کشور‌های دنیا اجرایی شده است و ایران هم با واردات محموله‌ای ویژه از واکسن برای دو گروه سنی فوق، در ابتدای این مسیر قرار دارد.

واکسن ویروس کرونا

نشان تجارتواکسیناسیون عمومی در برابر بیماری مهلک کرونا در سراسر دنیا با گروه‌بندی و اولویت قرار دادن گروههای مختلف سنی از مدت‌ها پیش آغاز شده است و میلیون‌ها نفر تا کنون واکسن را دریافت کرده‌اند.

تزریق واکسن کرونا برای کودکان در ابتدای تولید و تزریق به گروه‌های سنی هدف که از سنین بالا آغاز شد در دستور مسئولان حوزه بهداشت در بسیاری از کشورهای دنیا نبود اما با شیوع گونه‌های مختلف کوید ۱۹ نظر آن‌ها تغییر کرد.

تزریق واکسن کرونا به اغلب کودکان در دنیا!

طی ماه‌های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا کار تزریق واکسن به کودکان و نوجوانان با دستورالعملهای مختلف شروع شده و کار تزریق در کشوری مثل آلمان در ابتدا فقط به کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله آن هم کودکانی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای بودند به تایید رسید و با گذشت زمانی کوتاه که کرونای نوع دلتا در جهان شیوع بیشتری پیدا کرد، تزریق واکسن برای همه افراد بالای ۱۲ سال مجوزهای لازم را دریافت کرد.

در دیگر کشورها مثل سوئد، نروژ و ... هم کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله تنها در صورت اینکه دچار بیماریهای ریوی، آسم شدید یا سایر بیماری‌های پرخطر باشند، می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند و البته تنها دُز اول واکسن در اغلب کشورها به کودکان و نوجوانان تزریق می‌شود.

محمدحسن قوسیان مقدم دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور با اعلام واردات واکسن تک دز برای سنین ۳ تا ۱۷ سال گفت: ۶ میلیون دوز واکسن کرونا (تک دوز) از مجموع ۱۲ میلیون دوز توصیه‌شده برای سنین ۳ الی ۱۷ سال وارد کشور و تحویل وزارت بهداشت شده است.

با ورود محموله واکسن ویژه کودکان و نوجوانان، این دو گروه سنی به ترتیب و با توصیه کارشناسان پزشکی واکسینه خواهند شد و خطر ابتلاء به ویروس در میان این دو گروه هم تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.

کودکان دیابتی در اولویت دریافت واکسن!

به گفته مسئولان، تزریق واکسن کرونا در مرحله نخست برای همه کودکان و نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال در شهرهای مختلف کشور انجام می‌شود.

نوع واکسن وارد شده ویژه گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال واکسن‌های سینوفارم و پاستور است و بر اساس تحقیقات انجام شده، نوع واکسن سینوفارم در کودکان و بزرگسالان تفاوتی با هم ندارد.

تنها موضوع لحاظ شده در تزریق واکسن کرونا به کودکان و نوجوانان مسئله تزریق واکسن در گام نخست برای کودکان دچار دیابت است و پس از آن همه افراد گروه سنی ۱۲ تا ۱۵ ساله به ترتیب واکسینه خواهند شد.

ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، ضد عفونی کردن مداوم دستها و همچنین رعایت فاصله گذاری های اجتماعی تعیین شده پس از تزریق واکسن کرونا به کودکان و نوجوانان هم مثل بزرگسالان لازم و ضروری است.

بی‌ضرر بودن تزریق واکسن به کودکان و نوجوانان!

تزریق واکسن کرونا به کودکان و نوجوانان هیچ گونه ضرری ندارد و اثر بخشی آن نیز به گفته مسئولان وزارت بهداشت بالا و قابل قبول است.

عوارض پس از تزریق واکسن در کودکان و نوجوانان مثل بزرگسالان است و داشتن علائمی چون سر درد، تب و احساس درد در محل تزریق واکسن در کوتاه مدت که معمولا کمتر از ۳ روز است، نیز از عوارض شایع واکسینه شدن این دو گروه سنی خواهد بود.

والدین باید بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برای تزریق واکسن فرزندان خود به نقاط تعیین شده مراجعه کنند و نسبت به شایعات بی‌پایه درباره تزریق واکسن به کودکان و نوجوانان بی‌تفاوت باشند و به جوسازی‌های بیاساس توجهی نکنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون